Danny Valentin's World

Kedvenc anime szereplőim

2018. március 02. 14:43 - Dante997

Hosszas gondolkodás és tervezgetés után elkészült a lista a kedvenc anime szereplőimről. Nehéz volt kiválasztani pont ennyit és még annál is nehezebb sorba állítani őket, éppen ezért úgy döntöttem, a helyezettek közt nincs növekvő sorrend, így az, hogy ki következik sorra, teljesen a véletlen műve (vagy épp annak köszönhető, hogy ki mikor jutott az eszembe). A listán lévő összes karaktert szeretem-imádom, kit ezért, kit azért, és mivel elég vegyesek, nem is igen tudnám eldönteni, kit miért kedvelek jobban, úgyhogy meg sem próbálom.

Vágjunk is bele!

1. Armin Arlert (Attack on Titan):

13183559_671476872999373_1971905108_n.jpg

Az AoT világában -pláne, ha katona vagy, pláne, ha a Felderítő Egység tagja akarsz lenni -, ha fizikailag gyenge vagy, megszívtad. Aki nem ismerné az animét, annak röviden annyit a történetről, hogy egy többméteres, emberevő titánokkal túlzsúfolt világban játszódik, ahol az áthatolhatatlannak hitt falak se nyújtanak biztos menedéket egy idő után.

Armin ehhez képest kicsi, vékonyka, a harci képességei nem sok szót érdemelnek, ahogy a fizikai ereje sem, mégsem lehet azt mondani rá, hogy gyenge: az ő ereje másban rejlik, ez pedig az intelligenciája. Armin egyike az anime legbölcsebb karaktereinek, remek stratéga, aki válsághelyzetben is képes működőképes tervvel előállni, nem mellesleg hűséges barát és jó emberismerő - az első volt, aki felismerte, ki rejtőzik a Nőstény Titán mögött. Arminnal könnyű azonosulni, hiszen jól mutatja, mi, átlagemberek mennyire elveszettek lennénk egy ilyen veszélyes világban, de képes arra, hogy a sarkára álljon és felismerve az erényeit, a csapat hasznos és nélkülözhetetlen tagja legyen.

2. Levi Ackerman (Attack on Titan):

bc8a1803463cb9934c2225430ba7a3f0--levi-rivaille-levi-ackerman-hot.jpg

 

Őt mindenki ismeri, szereti, felesleges bármi mást hozzáfűzni, menjünk tovább....

Na jó, nem ússzátok meg ennyivel!

Levi messze a legkedveltebb szereplő az AoT-ből, ami nem kis teljesítmény, tekintve, hogy csupán mellékszereplő, és az eddigi 2 évad során nem szerepelt valami sokat, és azalatt se tudtunk meg róla annyi mindent. 

A karakter múltjába egy kétrészes OVA keretein belül kaptunk betekintést, ami már adott neki egy mélységet és ha ez lehetséges, tovább növelte a népszerűségét.

Miért is olyan közkedvelt ez a karakter? A legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy iszonyúan badass. Az AoT eleve ömlesztve van nagyon ütős harci jelenetekkel, a legjobbak azonban kétségkívül Levi-hoz fűződnek. Tipikusan az a szereplő, aki jön-lát-szarrá ver (Interneten elterjedt poén az, hogy a falakat tulajdonképpen azért emelték, hogy a titánokat megvédjék Levi-tól), miközben persze a frizurája tart és még arra is van ideje, hogy letörölgesse a vért a kezéről, mert amúgy tisztaságmániás, és ezt kihasználva, nem egy viccesebb jelenet is kötődik hozzá.

Ami azonban megadja ennek a szereplőnek a sava-borsát, az az, hogy még az anime elkeserítő és tragikus körülményei között is messze ő a leghányatottabb sorsú, mély depresszióval és inszomniával küzd (ez egyértelműen az arcára van írva) , a mangaka pedig nem fél még többet és nagyobbakat belerúgni. Mindezek ellenére mégis képes arra, hogy újra és újra talpra álljon és folytassa a küzdelmet.

Azt bátran ki merem jelenteni, hogy bár fogalmam sincs, mi lesz az anime/manga vége, és ki fogja megélni a finálét, de az biztos, hogy Levi köztük lesz - ő egy igazi túlélő. De hogy milyen lelkiállapotban lesz akkor, abba inkább bele se merek gondolni...

3. Sophie ( A vándorló palota):

sophie_hatter.jpg

Csak hogy legyen végre egy nő is...

A vándorló palota egy nagyon aranyos, tanulságos kis film, az egyik  legnagyobb pozitívum pedig számomra a főszereplő volt. Bár a kezdetektől lógott a levegőben a romantika lába, mégis képesek voltak szépen és fokozatosan felépíteni, miközben volt lehetőségünk megismerni és megszeretni mindkét karakterünket. Sophie egy egyszerű, hétköznapi lány, de pont ezért nagyon kedvelhető. Optimista, aki az őt ért átok miatt sem omlik össze, őszinte, szorgalmas és nem éri be a külsőségekkel - Howl legyen bármily helyes, mégsem omlik rögvest a karjaiba, csak miután jobban megismerte. Dicséretes.

4. Dante (Devil May Cry):

 

dante_devil_may_cry_full_1143783.jpgUnott, lusta, cinikus és epres fagyi - Dante a tipikus akcióhős, akinek a fejéből mindig kipattan egy frappáns beszólás, de mindezek ellenére is szerethető. A látszólag érzéketlen és flegma külső ugyanis érző szívet takar és megvannak a maga morális törvényei, amikhez minden körülmények között tartja magát.

5. Shinoa Hīragi: (Owari no Seraph):

1444659258-4490ed37e4e7323821d20813089efd16.png

Első nagy szerelmem volt az OnS annak idején és két karaktert rögtön nagyon megszerettem. Az egyik Shinoa volt - aki után nagy csalódás volt a Death Note női karakterek szempontjából. Már rögvest azzal nagyon megfogott magának, ahogy helyreteszi túlbuzgó és idegbeteg főhősünket, Yuu-t, de mindezek mellett remek humora van, nagyon szórakoztató karakter, de van egy komolyabb és megfontoltabb oldala is, nem mellesleg remek harcos. Azóta is az egyik kedvenc anime női karakterem.

6. L (Death Note):

l-death-note.jpg

A világ első, második, sokadik számú detektívje, zseniális elme, dilis szokások, cukorfüggő -és én egyszerűen imádom. L-t a maga kis különcségeivel nehéz lehet nem szeretni. Szórakoztatósága ellenére azonban megvannak a mélységei is: egy igazi hülye zseni, aki előtt semmi sem maradhat rejtve, kiegészülve egy hasonlóan brilliáns elmével pedig egy igazán izgalmas elegyet kapunk. Hogy ki kinek szurkol, maga döntse el - én egyértelműen az ő pártján álltam.

7. D ( D, a vámpírvadász):

letoltes_2.jpg

Igen, szeretem azokat a szereplőket, akiknek a neve egy betűből áll....

Ha D-t egyetlen szóval kéne kifejeznem, akkor az a karakteres. Egy igazán titokzatos karakter, aki profi vámpírvadász. Mi adja meg a mélységét? Az, hogy félvér: az anyja ember, az apja vámpír volt. Ő is tudja, hogy nem harcolhat örökké a vérszomj ellen, de inkább meghal, minthogy teljes értékű vámpír legyen. Ráadásul igen szánni való is: félvér volta miatt egyik fajhoz sem tartozik igazán, így egész életében magányos volt.

A D, a vámpírvadász alapból egy nagyon jó film, egy ilyen főszereplő pedig még tovább emelte a fényét. Plusz a magyar szinkronja is remek, úgyhogy tessék megnézni!

8. Hyakuya Mikaela ( Owari no Seraph): És már megint egy vámpír...

342905.jpg

Korábban már említettem, hogy két nagy kedvencem volt az Owariban: Shinoa és ő. Mika már az elején belopta magát a szívembe az aranyos naivitásával és családcentrikusságával. Ahogy halad előre az anime, e mellé társult egy nagy adag szánalom is: hasonlóan D-hez, Mika is félvér, és bár kényszerből a vámpírok között kell élnie, nem érzi magát közéjük valónak, ugyanakkor az emberek is elhátrálnak tőle. A második évad végére rendeződni látszott a sorsa, de hogy később mi lesz... Na, az egy jó kérdés. (Kérlek, kérlek, legyen OnS harmadik évad!)

Ennyi lett volna ez a kis lista, remélem tetszett.

girl-sending-virtual-hug-gif.gif

Mindenkit ölel: Danny.

Források: Google

Plusz: akik lecsúsztak a listáról:

Mikasa Ackerman, Historia Reiss, Kenny Ackerman (igen, jól olvastad), Chiyuki, Hyakuya Yuichiro, Hanji Z, Near, Jean Kirstein, Erwin Smith, C.C., Decim.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://books-movies-series.blog.hu/api/trackback/id/tr4913710032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása